Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

31 Május 2010 2011-es Kawasaki KX modellek

A Kawasaki négyütemű KX modelljei már széria állapotukban is kiváló lehetőséget nyújtanak a tapasztalt versenyzőknek, hogy profi versenyeket is megnyerhessenek. A KX250F modell az elmúlt években sorra bizonyította képességeit a többszörös AMA Supercross és Motocross bajnoki címekkel, illetve az MX2 sikerekkel.
KX250F: Jelentősen megújítva 2011-re!
A KX250F modellt alaposan átdolgozták 2011-re. Néhány fontosabb újdonság: akkumulátor nélküli, teljesen beállítható befecskendező rendszer, SFF első villa (Separated Function front Fork), amiben az egyik villa a rugozásért a másik a csillapításért felel, új hátsó rugóstag és lengővilla, nagyobb tapadás és jobb kezelhetőség.

A nagyon merev alumínium váz, a futómű elemek és a beállítások mind-mind az irányíthatóság megtartását célozzák meg nagysebességű motorozásnál – főleg a hosszabb egyenesekben – így a tapasztalt versenyzők kellően ki tudják motorozni a gépet.

A rajtnál kilövés egy olyan kulcsfontosságú tényező, ami megkülönbözteti az élboly tagjait a középmezőnyben ragadtaktól, így ennek érdekében futómű geometria és a pörgős négyütemű blokk széles erőtartománya a maximális hátsó kerék tapadás célját szolgálja.

KX450F: Alaposan átdolgozva 2011-re!
A módosítások széles köre hivatott a KX450F versenyzőket a mezőny elején tartani.
A 450F modellen a mérnökök számos teljesítménynövelő módosítást hajtottak végre a motorblokkon és a futóművön egyaránt.

A KX 250F-hez hasonlóan a 450-es fejlesztésénél is fontos volt a magabiztos irányíthatóság nagysebességnél, valamint a holeshot-hoz a futómű beállítása, és a nagy nyomaték elérése a teljes erőtartományban.

A gyári tuning és FI (befecskendezés) segítségével a tapasztalt versenyzők mindkét modellel továbbra is az élbolyban küzdhetnek.