Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

28 Október 2010 2011-es Kawasaki versenycsapatok

A Kawasaki nyilvánosságra hozta a gyári támogatású gyorsasági versenycsapatainak 2011-es versenyzőit.
Tom Sykes mellett Chris Vermeulen és Joan Lascorz fogja alkotni a KRT háromfős Superbike csapatát. A csapathátteret a következő szezonban is a Paul Bird Motorsport adja és a teljesen megújult Ninja ZX-10R-rel fognak versenybe szállni.

A Supersport Világbajnokságon Broc Parkes és David Salom lesz a Kawasaki Provec Motocard.com csapat két új versenyzője, fog indulni a jól bevált Ninja ZX-6R-rel.

Sykes már részt vett több tesztelésen is a 2011-es Ninja ZX-10R-rel, jelenleg is tesztel az Aragon-i pályán Spanyolországban. Vermeulen is a második szezonját kezdi a gyári Kawasaki csapatban, miután befejezi a jobb térdét helyreállító rehabilitációt. A Supersport kategóriában több sikeres szezont eltöltő spanyol Lascorz feljebb lép és 2011-ben a Superbike osztályban készül a megmérettetésre.

Tom Sykes: "Nagyszerű, hogy maradhatok a Kawasakinál és ismét Paul Bird csapatával vágunk neki a 2011-es szezonnak. Nagyon jól együtt dolgoztunk ebben az évben és 2011 mindannyiunk számára nagyon fontos év lesz. Az új motor már most hatalmas potenciált mutat és még előttünk a téli teszt szezon. Roll on 2011! "

Chris Vermeulen: "Keményen dolgozom, hogy felkészüljek a jövő évadra. A rehabilitációm során a Kawasaki végig mögöttem állt, és megadott minden támogatást. A három versenyzővel a Kawasaki egyértelműen az előretörésre koncentrál és Tom nagyszerű munkát végzett a 2010-es éved utolsó futamain. Már szerencsém volt látni az új motort is, ami már most nagyon jónak tűnik. Alig várom, hogy ráülhessek."

Joan Lascorz: "Ez volt az álmom. Továbbra is a Kawasakinál maradni és feljebb lépni a Superbike VB-be. Már alig várom, hogy a Silverstone-ban elszenvedett sérülésemből felépüljek és mehessek a motorral. Szeretnék köszönetet mondani a Kawasakinak a segítségért és támogatásért, amit remélem, a jó szereplésemmel majd visszafizethetek nekik."

Paul Risbridger World Superbike Team Manager: "Úgy gondolom, hogy nekünk most nagyon különböző versenyzőink vannak. Különböző hátterű, különböző képességű, különböző stílusú versenyzők, akik különböző módon kezelik a motort. Ez segítségünkre lesz a fejlesztésben. Néha talán az egyik versenyző lesz az erősebb az egyik pályán, másik versenyen a másik lesz a gyorsabb. Nagyon elégedettek a 2011-es versenygéppel és az eddigi teszt."


A Supersport VB-n induló Kawasaki Provec Motocard.com csapathoz a már korábban leigazolt Boc Parkes mellé a spanyol David Salom érkezik. David nagy tapasztalattal rendelkezik ebben az osztályban.

Broc Parkes: "Nagyszerű érzés, hogy a Kawasakinál versenyezhetek 2011-ben. Készen állok a tesztelésekre és keressük jó beállításokat a következő szezonra. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hiszen mind a motor mind a csapat nagyon jól teljesít ebben az osztályban. Nagyon erősek leszünk együtt 2011-ben. "

David Salom: "Nagyon boldog vagyok és nagyon örülök a lehetőségnek. Tudom, hogy sok versenyző szeretne a Ninjával versenyezni, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy én lettem az egyik kiválasztott. Remélem a Supersport Világbajnokságon szerzett tapasztalatom jó pont a csapat számára és a következő évben javítani tudok az eredményeimen. Szeretnék köszönetet mondani a Kawasakinak és a Motocard.com-nak, hogy megadták nekem ezt a nagyszerű lehetőséget. "

Guim Roda: World Supersport Team Manager: "Úgy döntöttünk, hogy David Salom kell Broc mellé jövőre a csapatba. Neki meg van a tapasztalata, és jó a hozzáállása, tudja mi a feladata. Figyel és tanul a csapattól, hogy összeszokjon a motorral és a dobogós helyért harcoljon minden egyes versenyen. Készen állunk a Supersport Világbajnokság megnyerésére."

Ichiro Yoda: KME Racing Manager: "Úgy véljük, hogy három versenyző indításával felgyorsíthatjuk az új Ninja ZX-10R fejlesztésének folyamatát, és segítségünkre lesznek, hogy a lehető leghamarabb kiaknázzuk az új motorban rejlő potenciált. Aztán, természetesen, reméljük, hogy igen versenyképesek leszünk már a szezon kezdetétől fogva.. A WSS-ben, örülünk, hogy újra együtt dolgozhatunk Broc Parkes-szal, aki ex-WSB versenyző, és mellette David Salom-mal, akinek verseny szenvedélye és hatalmas motivációja van. Úgy érezzük, hogy a Provec csapat menedzsmenttel elérjük célunkat, hogy megnyerjük a bajnokságot."

A bejelentés után tovább folytatódott az új Ninja tesztelése méghozzá a 2011-ben debütáló új WSBK helyszínen a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán, aminek értékelő beszámolóját a kawa.blog.hu oldalunkon olvashatod el.