Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

18 Október 2010 A Kawasaki csapata nyerte a Motocross Csapatbajnokságot.

2010-ben sorozatban az ötödik alkalommal szerezte meg a Kawasaki Magyarország Motorsport Egyesület csapata a Motocross Csapatbajnoki címet.
A Grillmayer Gábor (Open), Ifj. Borka János (MX1), Szőke Márk (MX2), Pál Vencel (85) összetételű négyes fölényes magabiztossággal lett 2010-ben bajnok.

A Motocross Csapatbajnoki futam minden évben nagy jelentőséggel és kitüntetett figyelemmel bír, hiszen az egyéni versenyek után itt a csapat tagjainak összesített eredménye számít. A négyfős csapatokban egy-egy 85-ös, MX1, MX2 és Open kategóriás versenyzőnek kell indulnia. A versenyben elért helyezések alapján kapják, az azzal megegyező pontszámot, vagyis itt a lehető legkevesebb pontot kell összegyűjteni. Az MX1, MX2, Open kategóriások együtt mennek, csak a 85-ös junioroknak van külön futamuk és minden kategóriának két futama van. Az összesen nyolc eredményből a legrosszabb helyezés kiesik, és a maradék hét eredmény határozza meg a végső pontszámot.

Pál Vencel (#51-es rajtszámmal) a 85-sök mezőnyében az első futamon az 5, a második futamon a 3. lett így értékes helyezéseivel csak 8 pontot hozott. A nagyok csatája is jó előjelekkel indult, hiszen az időmérőkön Grillmayer (#22) szerezte meg az első helyet, míg Borka (#266) a 3. lett. A rajtnál egyébként az időmérőn elért helyezések alapján választhatják ki a versenyzők, hogy honnan szeretnének rajtolni.
Nézd meg az első futam rajtját: balról az első Grillmayer, harmadik Borka.Az első futamban Grillmayer elrontotta a rajtját, viszont Borka a 2. helyen fordult és a kör végére már vezette a mezőnyt. A folytatásban pedig meg sem tudták közelíteni és magabiztosan több száz méteres előnnyel nyerte a futamot. Grillmayer a rossz rajtja után elkezdett feljebb lépni, de egy szűk kanyarvétel után elesett és ismét a mezőny második feléből kellett előre küzdenie magát. A többszörös magyar bajnok, aki az utóbbi években már az enduro krosszban versenyez, bebizonyította, hogy nincs elveszett futam. Folyamatosan dolgozta át magát az ellenfeleken és végül lötyögő idomokkal és ütött-kopott kipufogóval a 2. helyen zárta futamát.
Az MX2-es ifjú Szőke Márk (#795) is kitett magáért. A még csak 15 éves reménység megmutatta, hogy már most komoly ellenfele az MX2-es mezőnynek. Kitartó, szívós versenyzéssel sorra előzte meg MX2-es ellenfeleit és végül a 4. helyen (kategóriájában a 2. helyen!) futott be.
Az első futam eredménye: 1., 2., 4., 5. helyezések, ami összesen 12 pont ! nagyon jó kezdet.

A második futamsorozatban is minden összejött. Pál Vencel még jobban szerepelt a 85-sök mezőnyében és a 3. helyen zárt. A nagyok rajtja most hibátlan volt, Borka és Grillmayer az első kanyartól kezdve vezettek és hamar meglógva az üldözőktől könnyedén hozták az 1. és 2. helyeket. Szőke Márk ismét nagy csatát vívott, ami most a 7. helyre volt elég.
Az eredményeket összesítve a csapat 18. pontot szerzett és hatalmas fölénnyel nyert a 40. pontot szerző második helyezett Yamaha csapat előtt.

Eredmények
1 KAWASAKI MMSE18 pont
2 BRIDGESTONE YAMAHA FEHÉR 40 pont
3 KTM OKR TEAM 50 pont
4 TEAM SUZUKI 66 pont
5 KTM KECSKEMÉT 66 pont
6 REÁL HONDA 71 pont

A Kawasaki csapata ezzel 2006 óta már 5. alkalommal szerezte meg a Motocross Csapatbajnoki címet.
Gratulálunk a Kawás fiúknak!