Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

3 Szeptember 2015 A legmegbízhatóbb motorok teszt: Kawasaki

Amerikai, német, vagy japán? Sokszor halljuk és mondjuk azt, hogy a japán motorok mennyire megbízhatóak, hisz precíz, odafigyelő mérnöki munka eredményei. A vitapartnerek persze ilyenkor jönnek a "német precizitás" szállóigével és máris nem tudjuk megvédeni az igazunkat, hisz mindkét megállapítás csak egy pozitív előítéletből fakad. Ám ennek most vége!
Ugyanis egy szakmai kutatás ennek utána járt és pontot tett a viták végére. A felmérést az USA-ban készítették 2009 és 2012 között gyűjtött adatok alapján. Az amerikai kutatóintézet 5.000-es minta alapján készített kimutatást a legtöbbet meghibásodott motorokról és ez alapján felállított egy "legmegbízhatóbb motorok" ranglistát.
 
Ez alapján a japan motorok bizonyultak a legmegbízhatóbbaknak.
A leggyakrabban meghibasodó motorok pedig a BMW-k es a Harley Davidsonok lettek.

Ranglista (a százalék a meghibásodási arányt jelöli):
1. Yamaha - 11%
2. Kawasaki - 13%
3. Honda - 14%
4. Harley Davidson - 24%
5. BMW - 30%

A ranglista alapján tehát japán motorokat érdemes vásárolni, ha nem szeretnénk sűrűn szervizbe járni. A Harley Davidsonok 24%-a több mint kétszer akkora meghibásodási arányt jelent mint a Yamahának, amit egy igen magas számnak tekinthető. A BMW-k 30%-os meghibásodási aránya pedig egy igencsak kiugró eredmény, és valószínűleg nem fogják ezek után megveregetni a német szakemberek vállát, hisz a felmérésben csúnyán alul maradtak európai kollégáink.
 
Forrás: piezasparamotos
Írta: Birta Tibor