Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

12 Május 2010 Elsöprő Kawasaki siker a Kelet - Nyugat Párbajon!

Történelmet írt szombat este a Kawasaki, hiszen Las Vegasban a Kelet / Nyugat Párbaj versenyén megszerezte az első négy helyet.
Weimer vezette a vonatot a KX250F-fel, Hansen lett a második, Pourcel a harmadik és Wilson a negyedik. Ez volt az első alkalommal az AMA Supercross Lites történetében, hogy egy csapat söpörje be az első négy helyet egy versenyen.

A Monster Energy / Pro Circuit / Kawasaki csapat minden tagjának jól indult a verseny. Weimer kapta el legjobban a rajtot és elhozta a Holeshot-ot is, mögötte Wilson és Pourcel harcoltak a második helyért és Hansen is keményen dolgozott, hogy a hatodik helyről előrébb kerüljön.

Az utolsó 12 körben már csak egymással versenyeztek a csapattársak és a kockás zászló leintésekor a négyes 10 másodpercet vert az ötödikként befutóra.

Weimer végig vezette a 15 körös versenyt, és miután múlthéten megnyerte a Nyugati Régió Bajnokságát, karrierje során először már a piros rajttáblával indulva is nyerni tudott.
Weimer mellett Pourcel is a bajnoknak járó piros rajttáblával ment, hiszen pár héttel ezelőtt megnyerte a Keleti Régió Bajnokságát.

Miután megnyerte mindkét régió bajnokságát, és besöpörte az első négy legjobb helyet a Kelet-Nyugat Párbajban a Monster Energy / Pro Circuit / Kawasaki csapata kapta az Év Csapata díjat az évadzáró banketten.

A fia születése után visszatérő Reed, nagyszerű és tudatos versenyzéssel a 2. helyen végzett a 20 körös versenyben.

Bár Ryan Villopoto nem tudott versenyezni a szezon utolsó három futamán még mindig utolérhetetlen a Supercross bajnokságban szerzett 7 futamgyőzelme. Elképesztő teljesítménnyel Villopoto San Francisco és Houston között a tízből hét futamot megnyert.