Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

12 Április 2010 Hazai győzelme után Lascorz áll a bajnokság élén

A Kawasaki Motocard.com versenyzője Joan Lascorz megszerezte idei első győzelmét Valenciában, és ezzel három forduló után vezeti a bajnokságot.
Joan a 2010-es szezonban eddigi két második helyezése után most a győzelem is megszerezte és így vezeti a bajnokságot négy ponttal a második helyezett előtt.

Lascorz a hatodik körben tudott az élre állni és meg is tartotta vezető helyét. Sőt folyamatosan növelni tudta előnyét és 3,193 másodperccel előzte meg a második helyezettet.

Csapattársa Katsuaki Fujiwara szintén az első sorból rajtolt, majd az ötödik helyre esett vissza. Aztán a harmadik körben egy gyors jobb kanyarban megcsúszott és olyan komoly sérülései lettek a motornak, hogy nem tudta folytatni a versenyt.

A Lorenzini by Leoni csapat Kawasakis pilótája Fabien Foret is kicsúszott, de folytatni tudta a versenyt és végül tízedikként ért célba, így összetettben jelenleg a hatodik helyen áll.

Joan Lascorz: "Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtam Spanyolországban, és, hogy vezetem a bajnokságot. Nehéz verseny volt, és mikor megszereztem a vezető helyett, csak a sebességre kellett koncentrálnom és így szépen lassan körről-körre növelni tudtam az előnyömet. Ez elég volt ahhoz, hogy megszerezzem idei első győzelmemet. Hosszú még a bajnokság, ezért a legfontosabb, hogy megtartsam a vezetést.”

Katsuaki Fujiwara: "Nem tudom pontosan, hogy mi történhetett, de egy kanyarban elveszettem a motor elejét. Nem volt semmi előjele, és egyáltalán nem éreztem, hogy túl keményen mentem volna. Sajnálom a balesetet, mert most komoly lehetőségünk lett volna jó eredményt elérni."

Nézze meg a futam videó összefoglalóját a kawa.blog.hu oldalunkon.