Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

2 Augusztus 2010 Hivatalos Kawasaki importőri közlemény

Tisztelt Kawasaki és nem Kawasaki tulajdonosok, kedves Olvasó!

Bár nem tartozik hozzá a cégünk működése kapcsán felmerült problémák intézéséhez, most mégis hivatalos importőri közleményben és nyilvánosan adok tájékoztatást egy panaszos ügyről, amely a D.M.C. Kft. egyik hivatalos szakszervizében történt és még folyamatban van.
Teszem ezt azért, mert a panaszos ügyfél egy magát önkéntes fogyasztóvédőnek (és az IWIW-en életművész tanoncnak) kiadó jó baráttal támadásokat intéz a márka és egy Kawasaki modell ellen a vizsgálatok és az ügy lezárása előtt és ezzel anyagi és erkölcsi kárt okoz nemcsak a márkának, hanem a többi hasonló motorkerékpárral rendelkező ügyfelünknek is. Ez már megtörtént korábban is, ezért fontosnak érezzük, hogy a márka forgalmazási jogának birtokában megakadályozzuk a következő károkozásukat.

Kezdésként megosztom Önökkel röviden a történetet és igyekszem tárgyilagos lenni. Ügyfelünk a motorkerékpárja jótállásának lejárta előtt pár nappal belejelentkezett a D.M.C. Kft. egyik hivatalos szakszervizébe azzal a panasszal, hogy egy kamion mellett való elhaladáskor úgy hallotta, hogy a motorkerékpárja kipufogójának megváltozott a hangja és kéri annak megvizsgálását illetve cseréjét. Azonnal fogadtuk ügyfelünket a szakszervizben. A bevizsgálás után a szervizvezető tájékoztatta az ügyfelünket, hogy a kipufogón elváltozás nem tapasztalható és rendeltetésszerű használatra alkalmas, ezért nem indokolt a csere. A motor átadására ügyfelünk nem egyedül jött, magával hozta önkéntes fogyasztóvédő barátját is. Hosszas beszélgetés után megegyezés született a kipufogó kicseréléséről. Bár a D.M.C. Kft. nem ismerte el a kipufogó hibáját, ám üzletpolitikai okból úgy döntött, hogy kicseréli azt. Az egyeztetést és a hivatalos ügymenet lefolytatását egy valami zavarta meg, és ez ügyfelünk önkéntes fogyasztóvédő barátja volt. Akaratos stílusával és jogszabályokkal „dobálózva” megpróbálta megzavarni az egyeztetést, bár hivatalos meghatalmazással nem rendelkezett. Ennek ellenére folyamatosan próbálta átvenni a szót és zavart kelteni, és ehhez még a rendőrséget is kihívta segítségül. A rendőrség a bejelentésre reagálva kijött a helyszínre, de mivel indokolatlanul hívta ki őket, ezért távoztak és a forgalmi naplójukba sem került bele a kiszállás. Amit ezzel elért, az a zavarkeltés volt, és ezért neheztelünk rá, mert a D.M.C. Kft. komoly és kemény munkát folytat a magyarországi piacon és jelen gazdasági körülmények között azért, hogy a Kawasaki termékeket vásárló ügyfeleket kellő minőségben és szakértelemmel kiszolgálja. Ez az ember pedig önkéntesen rombolta és rombolja azt!

A történet folytatásában jegyzőkönyv aláírása mellett sor került a motorátadásra, ám ügyfelünk az átvételkor nem kívánta beindítani a motort, hogy az új kipufogó hangját meghallgassa. Még csak körbe sem járta és le sem ellenőrizte a jegyzőkönyvben szereplő adatokat. Ez számunkra a bizalom jele lehetett volna, ennek ellenére a szervizvezető beindította a motort és ügyfelünk mindent rendben találva aláírta a jegyzőkönyvet és távozott. Távozása után nem sokkal panaszlevelet küldött, amelyben kifogásolta a jegyzőkönyvben szereplő adatok helyességét és használtnak minősítette a kipufogót. Eközben önkéntes fogyasztóvédőnk az interneten nevét és kilétét felvállalni nem merve elkezdte terjeszteni a történetből szőtt sztoriját mindenféle tény és vizsgálati eredmény hiányában.


A történet itt most egy időre véget ér, ugyanis a D.M.C. Kft. jelenleg független szakértők és fogyasztóvédő szaktanácsadó bevonásával vizsgálja az ügyet és a szóban forgó kipufogót, valamint a szándékos károkozás lehetőségét.

A D.M.C. Kft. a történtek ellenére legfontosabb feladatának tartja a Kawasaki márka és termékek megfelelő szintű és felelősségteljes képviseletét Magyarországon és nyitva áll az ügyfelek bárminemű kérése, netán panasza és annak megoldása előtt, hiszen ez is a feladataink közé tartozik.

Amennyiben Önök is rendelkeznek motorkerékpárral, netán a szóban forgó Kawasaki modellel, kérem játsszanak el a gondolattal, hogy ügyfelünk, miután elérte célját és a kipufogója ki lett cserélve, vajon miért járatja le mások előtt azt a márkát és terméket, amelynek birtokában van és amelyről büszkén közöl fényképeket közösségi oldalakon (a motornak még beceneve is van!) és mindehhez miért kéri barátja segítségét? Mit akar elérni azzal, hogy a tulajdonában lévő és mások által is birtokolt motorkerékpár piaci értékét önkényesen és indokolatlanul lerontja? És vajon az önkéntes fogyasztóvédőnk miért nem mer csak nyilvános helyen egyeztetés végett találkozni velünk? Reméljük hamarosan minden kiderül!

A D.M.C. Kft. továbbá vizsgálja annak lehetőségét, hogy jogi lépéseket tegyen az ügyben a márka és a cég jó hírnevének megvédése érdekében.

Kérem Önöket, hogy további importőri tájékoztatásig kellő kételkedéssel olvassák és véleményezzék az ügyről az interneten terjesztett információkat. A vizsgálatok eredményéről tájékoztatást fogunk adni az internetes fórumainkon.

További kellemes nyarat kívánok! Motorozzanak sokat és vigyázzanak magukra!

Üdvözlettel,
Kovács Annamária
Kereskedelmi igazgató
D.M.C. Kft.