Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

25 Január 2010 Kawasaki csapattesztek Portimao-ban

Lascorz a második llegjobb eredményt érte el a portugáliai tesztelésen, míg Vermeulen és Sykes az első hivatalos tesztjükön csatlakozott a Superbike VB mezőnyhöz.
Joan Lascorz a Ninja ZX-6R nyergében végül második lett a három napos teszthétvége során. A portugáliai Portimao pályáján tartott tesztelésen az időjárás sokszor keresztül húzta a csapatok tervét. Az első napon Joan és csapattársa Katsuaki Fujiwara jól kezdett, de az eső a második és harmadik napon jelentősen hátráltatta a sikeres felkészülésüket a versenyszezonra.

Részben a változékony felületnek köszönhetően Joan és Kats az első napon menték legjobb köreiket, Joan 1'45 ,292 és Kats 1'45 ,988, amivel összességben a második és az ötödik helyen zárták a teszthétvégét.

A csapat most a következő magántesztre készül, amit Calafat-ban tartanak február 8-9. között. Ez lesz az utolsó teszt lehetőségük a február 28-án Philip Island-en kezdődő Supersport világbajnokság kezdete előtt.


Chris Vermeulen és Tom Sykes a portimaoi teszt során mentek először hivatalos teszten a Kawasaki Ninja ZX-10R-rel. A három napos tesztet gyakran befolyásolta a kedvezőtlen időjárási körülmény, ami meglátszott az időeredményükön is. Bár a csapat tesztelési tervét többször módosítani kellett a különböző aszfalt felületek miatt, de így is lehetősége volt Chris-nek és Tom-nak a legújabb Showa felfüggesztés kipróbálására.

Ami a köridőket illeti: Chris az utolsó nap mente legjobb körét 1'44 ,108-at, míg Tom 1'44 ,365-öt, amik a végső rangsorban a 14. és 15. helyre voltak elengendőek.