Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

14 Május 2009 Kawasaki dominált a Supertest 2009-en

Ismét a Kawasaki szerepelt a legsikeresebben az idei Supertest-en. A Ninja ZX-10R megnyerte a szuperbike kategóriát a második egymást követő évben, és a Ninja ZX-6R második lett a szupersport osztályban.

A rangos nemzetközi ’Supertest 2009’ verseny helyszíne a spanyolországi Almeria versenypálya volt. Európai, Latin-amerikai és Japán motoros újságok vettek részt rajta és tesztelték az idei szuperbike és szupersport motorokat.

A motorok a leggyorsabb és a legjobb átlagos köridőkért versenyeztek, de minden motort megmértek fékpadon is. A fékpadi méréseken a Ninja ZX-10R volt a legerősebb szuperbike motor, 190 lóerővel a főtengelyen. A versenypályán is a Kawasakival érték el leggyorsabb kört, valamint a legjobb átlagos köridőt.

A Ninja ZX-6R az Év legjobb új szupersport motorja lett, mivel a leggyorsabb köridőt érte el, és csak néhány század másodperccel maradt el a kategória győztes Triumph Daytona 675-től a legjobb átlagos köridő versenyében.

Természetesen az életben nem csak a köridők számítanak, de talán még több örömöt, élvezetett kapunk, ha a határértékeit feszegetjük a szuper sport motoroknak. Ebben a tekintetben a Ninják újra a csúcson vannak, amit a motoros újságírók véleményei is megerősítenek.

Vélemények a Ninja ZX-10R-ről:
"Félelmetes motor! (...) Szenvedély az első körtől!ˇ"

"Még mindig a zöld őrület, a legnagyobb tolóerővel! A Kawasaki blokkja hihetetlen: erős középtartomány, hihetetlen csúcsteljesítmény. "


Vélemények a Ninja ZX-6R-ről:
"Milyen egy blokk! Erős középtartomány, kiváló felső, nagyon szépen felépített teljesítmény, kiválóan működő csúszó kuplung. Tökéletes üléshelyzet, szenzációs a vázegyensúly és nagyon jól érezhető a motor eleje. Hatékony fékek."

"Ez a motor fejlődött a legtöbbet a Szupersport gépek között. Nagyon kezes, nagyszerű a gázreakciója, kiválóak a fékek. A zöld gép a kedvencem 2009-ben."


Az újságírók benyomásait igazolja a Kawasaki csapatok tavaszi sikeres versenyeredményei is, amikről bővebben itt olvashat: Sikeresen szerepeltek a Kawasaki Monzában