Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

4 Október 2009 Kawasaki győzelem a Supersport VB-n


Juan Lascorz megszerezte a Kawasaki idei első Supersport VB futam győzelmét. Magny-Cours-ban végre beérett Lascorz és a Kawasaki Provec Motocard.com csapat egész éves munkája és a szerencse sem pártolt el tőlük.

Lascorz, aki éppen csak, hogy lemaradt a pole pozícióról, hamar ellépett az élmezőnnyel és az élre tudott kerülni. Cal Crutchlow motorozott utána 1 másodperc hátránnyal, amikor két körrel a verseny vége előtt piros zászlóval lefújták a versenyt, mert olaj került a pályára. Az egy körrel korábbi eredményt hozták ki végeredménynek, így Lascorz mögött Crutchlow és Sofoglu végzett az első három helyen, míg Fujiwara 7. lett.

Ez volt a Kawasaki első győzelme a WSS-ben Fabien Foret 2007-es Phillip Island-i győzelme óta és a nyolcadik győzelme mióta a FIM Világbajnokságok résztvevője.
Lascorz ezzel a győzelmével hat pontra közelítette meg a dobogós helyezést az összesített rangsorban. A következő - és egyben utolsó - forduló Portimao-ban lesz, október 25-én.

Lascorz Joan: "Mindannyian egy éve dolgozunk a sikeres szereplésen, ez nagyon hosszú idő. Köszönöm a csapatnak, akik mindent megtettek ezért. A motor egész hétvégén nagyon jól ment, és mi már most a jövő évre készülünk, amikor biztos vagyok benne, hogy még jobbak leszünk. A motor nagyon stabil teljesítményt nyújt és jobban ment a végén, mint az elején. A remek fékeknek köszönhettem, hogy sikerült a kanyarokban visszavernem a támadásokat. A következő verseny Portimaoban lesz, és már nagyon várom.
"Katsuaki Fujiwara: "Jó eredményt értem el és a csapat is nagyon sikeres versenyt zárt. Gratulálok Juannak, aki már sokszor a győzelem közelében volt és most meg is szerezte. A motor nagyon jó volt és úgy érzem, ha nem fújják le a futamot jobb eredmény is születhetett volna."