Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

4 Október 2010 Kawasaki sikerek a Márkák Harcán

Hétvégén tartották az egész éves amatőr márkakupákat lezáró Márkák Harca elnevezésű rendezvényt, ahol a négy japán márka összecsapásán nagyon szép Kawasaki sikerek születtek.
Kezdjük a 600-asokkal, ahol Kurta Jani, Hahn Peti, Bayer Attila, Hajósi Norbi, Pintér Ricsi és Tóth Peti képviselték a Kawasaki színeket.
Az időjárás koránt sem volt ideálisnak mondható, hiszen mindkét nap 12-14°C között volt csak az aszfalt és a levegő hőmérséklete.
A pénteki időmérés nélküli szabadedzések után, szombaton tudták a versenyzők először egymáshoz viszonyítani az eredményeiket és a rajtsorrendet eldöntő Időmérőn remek Kawa eredmény született, ugyanis Kurta Jani meg szerezte a Pole pozíciót. A mezőnyben a többi Kawás kicsit hátrébb sorolódott, ők már nem tudták hozni év közbeni idejüket.
A versenyben aztán magabiztos versenyzéssel Kurta Jani rajt cél győzelmet ért el és így Kawasaki nyerte a 600-sok viadalát. Gratulálunk Janinak!
És ez még nem minden! A harmadik sorból rajtoló Hahn Peti pár kör után csatlakozott az élmezőnyhöz és szoros küzdelemben a 3. helyen ért célba, így az eredményhirdetésnél két Kawasakis fiú állhatott fel a dobogóra. Meg kell említeni még Bayer Attilát is, aki szintén a harmadik sorból rajtolva a célegyenes végén már 4. helyen fordult el, de belekeveredett egy kis lökdösődésbe, ami a mezőny második felébe vette vissza és mire áthámozta magát az előtte lévő tömegen és végre saját tempójában mehetett, már kevés ideje maradt, hogy beleszóljon a verseny kimenetelébe.

Az ezresek.
Itt egyértelműen Kis Viki volt a Kawasaki titkos fegyvere. Ő mellette időeredményük alapján Horváth Tomi és Dósa Tibi szólhattak bele a négy japán márka csatájába, a 750-es Ninjával induló Dóczi Tibi most az esélytelenek nyugalmával vághatott neki a versenynek.
Sajnos azonban Dósa Tibi mindjárt a szabadedzés elején bukott, így a verseny kihagyására kényszerült, Horváth Tomi pedig nem találta a hideg aszfalton csúszkáló hátsógumi ellenszerét, így csak a közép mezőnyben tudott motorozni.
Viki azonban ismét remek formában volt. A MAMS Női Kupában is elindult, és nagyon simán megnyerte, majd a Márkák Harca szabadedzésen idei legjobb eredményével a rajtrács 2. helyét szerezte meg, ami nagyon biztató előjel volt a versenyre. A rajt is a terveknek megfelelően sikerült és elsőként fordult el a célegyenes végén. Ez a verseny az első körtől kezdve sokkal élesebb viadalt hozott, látszott, hogy az élmezőnyben motorozók közül senki sem mehet biztosra. Már az első körben voltak helycserék, de Viki vissza tudta szerezni a vezető helyét. Az élen állt, amikor a harmadik kőr utolsó előtti kanyarjában megtörtént, aminek nem kellett volna.
A motor egy kicsivel mélyebb bedöntése már elegendő volt ahhoz, hogy a lábtartója leérjen, ami megemelte a motorját, így a kerekek elvesztették a tapadásukat és Viki kicsúszott a gumi ágyba. Mikor a csúszás végén egyből fölpattant, a dermedt tömeg egyként lélegzett fel és tapsolta meg a fiatal lányt. A versenyt ugyan már nem tudta folytatni, de ez alatt a pár kör alatt is bebizonyította, hogy bár csak idén kezdte el a versenyzést, már most méltó ellenfele a márka kupák élmezőnyének. Gratulálunk neki kiemelkedő teljesítményéért!
Nézd meg a két futam rajtját a blog oldalunkon.

A ZX Kupa amatőr versenysorozat, ahol az indulok között a már több éve pályamotorozók mellett, nagy örömünkre megjelentek olyanok is, akik csak néhány Kawasaki Esti Motorozáson voltak és ott kedvet kapva indultak el a versenyeken.
Ugyanakkor a Márkák Harcában elért szép Kawasaki sikerek jelzik a ZX Kupa színvonalát is.
A futamokról rendszeresen beszámoltunk a kawa.blog.hu oldalunkon, ahol most is megnézheted a két futam rajtját és néhány további képet, valamint hamarosan újabb versenyzői beszámoló is lesz a ZX Kupáról.

Gratulálunk az összes Kawasakis versenyzőnek, köszönjük egész éves kitartásukat és hogy részt vettek versenyeken, akár csak egy futamon is.

A 2011-es verseny Ninja ZX-10R tesztelése sem állt le, a legutóbbi tesztnapról ITT olvashatsz.