Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

9 Február 2010 Kawasaki versenyzők a WSBK mezőnyben

Újabb Kawasaki versenyzőkkel gyarapodott a Superbike / Supersport Világbajnokság mezőnye. A teljes gyári támogatást élvező hivatalos Kawasaki csapatok mellett a Team Pedercini (SBK) és a Lorenzini by Leoni (SSP) csapat is Kawasaki versenygépekkel indítja versenyzőit.
Az már korábban kiderült, hogy a Kawasaki gyári Superbike csapata Chris Vermuelen-nel és Tom Sykes-szal vág neki a 2010-es szezonnak. A mezőny másik Kawasaki csapata is jó nevű versenyzőket szerződtetett.
A Team Pedercini az amerikai bajnokságban korábban már szintén Kawasakival versenyző Roger Lee Hayden-t (a volt MototGP világbajnok Nicky Hayden öccsét) és Matteo Baiocco olasz pilótát szerződtette le.
A 26 éves Kentuckyból származó Roger Lee Hayden karrierje 2004-ben kezdődött az AMA Supersport bajnokságban és egyből 'Az Év Újonca' lett. Az AMA Supersport-ban összesen 13 versenyen tudott nyerni. 2009-ben a Monster Energy Attack Kawasaki csapat tagjaként részt vett a Daytona Sportbike versenyen 600cc osztályban.

A 26 éves olasz Matteo Baiocco rendkívül tehetséges és elkötelezett versenyző. 2003-ban megnyerte a Supersport Európa bajnokságot és 2004-ben debütált a Supersport Világbajnokságon. Baiocco 2006-ban részt vett a FIM Superstock 1000 Bajnokságban, ahol 2007-ben a 3. helyet szerezte meg. A tavalyi idényt már a World Superbike bajnokságban kezdte a PSG-1 Kawasaki csapatnál, ám négy forduló után átigazolt a Guandalini Ducati csapathoz.


A gyári Supersport csapatnál nincs változás, a tavaly kiemelkedően szereplő és végül a 4. helyet megszerző Joan Lascorz és tavalyi csapattársa Katsuaki Fujiwara maradnak a gyári csapat versenyzői.
A mezőny másik Kawasaki csapata a Lorenzo by Leoni egy korábbi világbajnokot, a Kawasaki korábbi pilótáját a francia Fabien Foret igazolta le.
A 2002-es világbajnok Foret-nak szép emlékei vannak, hiszen már kétszer nyert Kawasakival. 2003-ban Misano ban egy ZX-6RR nyergében a Kawasaki Racing Team csapat tagjaként, míg 2007-ben Phillip Island-en már a ZX-6R-rel a GIL Kawasaki csapattal.


Az új versenyzők első nyilatkozatait a kawa.blog.hu oldalon olvashatja el.

A 2010-es szezon február 28-án kezdődik az ausztráliai Phillip Island-i versennyel.
Hangolódjon rá az új szezonra és nézze meg a 2009-es évad csapatképeit és a versenyek legszebb pillanatait.

(Tipp: Nézze teljes képernyős módban - Indítsa el, majd klikkeljen a bal alsó sarokban található ikonra.)