Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

23 Február 2011 Kezdődik a Superbike VB - Tippelj és Nyerj!

Nagy várakozással nézünk az idei Superbike Vb sorozat elé, hiszen a Kawasakinál most mindent megtettek a sikeres versenyszereplés érdekében.
A Superbike sorozatba egy teljesen új fejlesztésű Ninja ZX-10R-t alkotott a gyár és három nagyon jó pilótát szerződtettek a Kawasaki Racing Team-hez.
A Supersport szériában pedig tovább csiszolták a bajnok esélyes Ninja ZX-6R-t, amit két új, kiváló képességű pilóta fog megülni.
Nem kell sokat várniuk most már a Rajongóknak sem, hiszen a hétvégén elindul a Superbike Világbajnokság.

Ha Te is alig várod, hogy elkezdődjön a WSBK versenysorozat, akkor kövesd végig velünk a bajnokságot.
SZURKOLJUK VÉGIG EGYÜTT A SZEZONT ÉS A KELLEMEST KÖSSÜK ÖSSZE EGY JÁTÉKKAL!
Tippeld meg, hogy hanyadikok lesznek a Kawasakis versenyzők az aktuális futamon és ha jól tippelsz nyerhetsz egy Kawasaki Superbike Racing Team pólót.
A Phillip Island-i futamra a Kawasaki Magyarország Facebook oldalán írhatjátok meg TIPPjeiteket.


De addig is nézzük, hogy mi is történt a versenyszezon kezdete előtti utolsó nagyon teszten Ausztráliában.

Superbike VB
A Kawasaki Racing Team egy teljesen új Ninja ZX-10R -rel vág neki a versenysorozatnak. A mostani teszten a csapat két pilótája Tom Sykes és Joan Lascorz tesztelte a versenygépet. A csapat harmadik tagja Chris Vermuelen sérült térde még nem tejesen épült fel, ezért kihagyja az első futamot.

A teszt eredmények nagyon jól sikerültek és Joan ötödik, valamint Tom tizedik leggyorsabb időeredménye lenyűgözött mindenkit, aki nézte a Phillip Island-i edzéseket. A teljesen új Kawasaki Ninja ZX-10R egyértelműen jól szerepelt a verseny előestéjén.
A sérült Chris helyett a Kawasaki korábbi Superbike és MotoGP versenyzője, jelenlegi tesztpilótája Akira Yanagawa tesztelt a harmadik motorral, hogy tapasztalataival segítse a két pilótát.

A február 21-22-i két napos tesztelésen előbb nedves pályán, majd száraz pályán tudtak motorozni a versenyzők. A második nap délelőtti futamán voltak a legideálisabbak a versenykörülmények, akkor futotta mindkét pilótánk a leggyorsabb idejét. Annak ellenére, hogy a délutáni edzésen mindkét versenyzőnk elesett, komoly baj nem történt és mindketten ott lesznek a pénteki futamedzésen.

Joan Lascorz: "Nagyon jól érzem magam a motorral és a csapattal. A Superbike motorra átállás egyre simábban megy. Ismét tettünk néhány komoly előrelépést és sikerült egy tisztességes időt is motoroznunk. Az ütközésnél kicsit rámenős voltam és a határokat feszegettem, és elestem. A jobb vállamra estem szerencsére és nem a balra mai még mindig nem teljesen egészséges. Jól vagyok, nincs probléma. Most már csak az kell, hogy erőnlétileg is bírjam a versenyt és ne fáradjon el a bal vállam a verseny végére. Majd meglátjuk, hogy hogyan sikerül a stratégiát kidolgozzuk a versenyre."

Tom Sykes: "Örültem ennek a tesztnek. Kipróbáltunk néhány új beállítást. Készen állok az új szezon kezdetére is ki fogjuk használni a verseny előtti két időmérőt, hogy a motor teljesen készen álljon a vasárnapi versenyre. A mostani vizsgálatok eredménye pár napon belül meg lesz és ezek a most szerzett nagyon fontos adatok nagyban hozzá járulnak a sikeres szereplésünkhöz. A téli tesztelések után most már nagyon várom, hogy versenyezhessek az új Ninja ZX-10R-rel."

A Pedercini Kawasaki Team-nél három versenyző tesztelte az új Ninja ZX-10R-t. A csapat két versenyzőjéhez Roby Rolfohoz és Mark Aitchisonhoz csatlakozott a Superstock versenyző Bryan Staring is.


Supersport VB
Parkes, Salom és a Ninja ZX-6R készen állnak!
A sikeres Phillip Island-i tesztelések után a Provec Motocard.com Kawasaki Team két pilótája Broc Parkes és David Salom nagy reményekkel vágnak neki az új Supersport világbajnoki szezonnak.

Broc csak 0,014 másodperccel maradt el a leggyorsabb eredményt elérő Fabien Foret-tól és a nyomában szorosan ott volt Salom is. Parkes, aki az elmúlt év végén már versenyzett a Provec Motocard.com csapatban, otthonában vág neki a szezon első versenyének. A hazai környezetben rendezett első forduló nagy lehetőség számára, hogy jól kezdje az évet.

Salom, aki Kawasaki újonc, nagyon látványos eredményeket ért el a tesztelésen és hatalmas ambícióval indul neki a február 27-i versenynek.

Broc Parkes: "Boldog vagyok, hogy még egy pár napig tesztelhettünk, mert Almeria-ban kicsit hideg volt és esett. Tehát itt sokat kilométert fogyasztottunk a gumikkal és megtaláltuk a helyes beállításunk. Csináltunk néhány pozitív változtatást, amitől határozottan jobb lett a motor. Én készen állok a hétvégi versenyre. Ki fogjuk elemezni a mostani adatokat és amint azok megvannak, meg kezdjük a felkészülést a hétvégére. Teszteltük az új ’nagy’ gumikat is, körülbelül 20 kört mentünk velük és ebből már vannak bizonyos következtetéseink. Úgy érzem a tavalyi motor jobb volt, mint bármelyik, és ebben az évben egy kicsit még jobb lett.”

David Salom: "A fokozatos munka az új csapattal nagyon jól bevált és meg is lepődtem, hogy ilyen hamar sikerült jó eredményt elérni és ilyen közel vagyok a legjobb időhöz. Hibáztam egyszer ami egy kicsit visszavetett a tesztelésben, de sebaj. Keményen dolgozunk, saját határainkat feszegetjük, de most már nyilvánvaló, hogy ez működik, mert nagyon jó köridőket megyünk. Jól érzem magam a csapatban, jó a motor, így azt kell hogy mondjam, hogy boldog vagyok és várom a szezont."

A Lorenzini by Leoni Kawasaki csapat két tagja Vittorio Iannuzzo és Massimo Roccoli is tesztelt. a vizsgálatokat, mivel azok nem a versenyen vasárnap. Roccoli 13 eredményt érte el a 26 versenyző közül, míg Iannuzzo a 19-et, igaz ő csak az utolsó fél napos tesztelésen vett részt.


A szezonnyitó versenyre február 27-én vasárnap kerül sor, az edzések február 25-én pénteken kezdődnek.

A teszten készült további képeket itt tudjátok megnézni