Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

1 Március 2010 Lascorz dobogós lett a Supersport VB első futamán.

Mindkét gyári versenyző Joan Lascorznak és Katsuaki Fujiwaranak is nagyon jó formában versenyzett a Supersport VB nyitó futamán.
Bár mindkettő célja az volt a célja, hogy a dobogón álljanak a Phillip Island-i futam végén, de végül ez csak Lascorznak sikerült, aki második helyével megszerezte az ezüstérmet és az azzal járó 20 pontot.

A bukás miatt újra indított versenyen hamar nagy csata alakult ki az első négy helyért. A két gyári Kawasakis végig az élmezőnyben motorozott, sőt a verseny végére a 16-18 kör között Fujiwara a második, Lascorz a harmadik helyen motorozott. A 18. körben azonban Fujiwara megcsúszott és már csak a 11. helyre tudott visszajönni. A bukás után Lascorz-t Sofuoglu is megelőzte, de a spanyol Kawás az utolsó körben visszavette a 2. helyét.

A szintén Kawasakival versenyző Fabien Foret az 5. helyen zárta a versenyt.

Joan Lascorz: "Minden tökéletesen készen állt a versenyre, de a rajt előtt hallottunk egy kis zörgést. Nem tudom, hogy mi lehetett, de megpróbáltam a futamon nem figyelni erre és a lehető legjobb formámat hozni. A második hely nem rossz és a pontszám is fontos. Bízom benne, hogy a következő verseny még jobb lesz, már nagyon várom."

Katsuaki Fujiwara: "A jó rajt után egy kicsit szélesen vettem az első kanyart és így jó néhány helyett visszaestem. A motorom nagyon jó volt és sikerült jó gumit választanom és nagyon jó beállításokat. Éppen Joan mellett mentem el amikor a kanyar közepén a motorom eleje megcsúszott. Még így is sikerült visszajönnöm és szereztem néhány pontot. Nagyon jók voltunk ezen a hétvégén, biztos vagyok benne, hogy a következő futamon is esélyesek leszünk."