Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

19 Április 2010 Ninja ZX-10R nyerte a 24 órás Le Mans-i versenyt

A győzelemmel a GSR Kawasaki csapat vezeti a World Endurance Bajnokságot!
Az egymást követő szenzációs eredmények után - legjobb szabadedzés eredmények, legjobb időmérő eredmények, legjobb éjszakai edzés eredmények és a pole pozíció megszerzése - a Ninja ZX-10R-rel a GSR Kawasaki csapat nyerte a rendkívül nagy presztízsű 33. 24 órás Le Mans-i versenyt, még hozzá lenyűgöző 11 körös különbséggel a második helyezett előtt.

A Gilles Stafler csapat mind a négy tehetséges versenyzője Julien da Costa, Olivier Four, Gregory Le Blanc és Thomas Metro kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 828 kör alatt, a Kawasaki Ninja ZX-10R-rel és a 24 órás küzdelem alatt 11 körös vezetést szerzett. Erre az eredményre vártunk 1999 óta (ugyanis ekkor nyert utoljára Kawasaki csapat Le Mans-ban). Ez volt az első futam az idei FIM Endurance Qtel világbajnokságban, ezért különösen nagy siker ez a Ninja ZX-10R-nek és a csapatnak.

A verseny győzelem mutatja a csapat dominanciáját, de egyúttal a Ninja ZX-10R megbízhatóságát és teljesítményét is, amely képes megbirkózni a szélsőséges felhasználási feltételeknek, amelyeknek a hétvége folyamán ki volt téve.

A hétvégi győzelemnek köszönhetően a csapat az első helyen áll a World Endurance Bajnokságban.

A többi Kawasaki csapat is jó teljesítményt nyújtott a 24 órás versenyen: a svájci Bolliger Team versenyzői Saiger, Stamm és Chabosseau hatodikként értek célba 26 körös hátránnyal a győzteshez képest. Az Infini Power Bike Troyes Team - Dupuis, Holub és Hiernaux - 7. lett, 35 körös különbséggel.