Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

11 Május 2010 Sikeres Kawasaki szereplés a monzai Superbike VB-n

A szezon legjobb hétvégéjén a Kawasaki Supersport versenyzője Joan Lascorz harmadik lett, míg Tom Sykes, kilencedik és ötödik helyet szerezte meg Monzában a Ninja ZX-10R-rel.
Tom az első futamon egy remek rajt után a 9. helyen ért célba. A Yorkshire-i versenyző a futam második felében leszakadt az élmezőnytől és magányosan ment, biztosan tartva eredményét. A második futamban a rajtja még jobban sikerült és 4. helyen zárta az első kört, majd néhány helyett visszaesve a 6. - 7. helyen motorozott. Az utolsó pár körben hatalmas csatát vívott Noriyuki Hagával és az utolsó előtti körben sikerült is megelőznie a rutinos japán versenyzőt, így a kiemelkedő 5. helyen ért a célba a Ninja ZX-10R-rel. Ez az idei szezon eddigi legjobb eredményével, a bajnokságban Tom már a 14. 35 ponttal.

Christ még mindig hátráltatja a sérült térde, de fájdalmai ellenére elindult a versenyen. Az ausztrál versenyző minden körben kemény harcolt és a 18. és 13. pontszerző helyen végzett a két futamon, így összességében a 19. helyen áll a bajnokságban.

A monzai hétvége újabb lendületet adott a Kawasaki Racing Team csapatnak, hiszen Tom kiváló szereplésével a Superpole 3-ba is be tudott kerülni. A mostani hétvége eredményei kellő bizalmat adnak a csapatunknak és versenyzőinknek a folytatáshoz.


A Supersport motorok 600-as mezőnyében Joan Lascorz a harmadik helyet szerezte meg, ezzel egymás után ötödik alkalommal állhat a dobogóra. eredményével őrzi vezető helyét a bajnokságban. Katsuaki Fujiwara is jó formában volt és ötödik helyen fejezte be a 16 körös versenyt

A harmadik helyről rajtoló Lascorz végig nagy küzdelemben volt a második helyért Sofougluval. Az utolsó körökben már előzési pozícióba is került, de egy elrontott kanyar után végül a harmadik hellyel kellett megelégednie.

Fujiwara jó szereplésével két Kawasaki Ninja ZX-6R is a legjobb öt között végzett. Katsuaki a hetedik helyről rajtolva az élboly mögött motorozott és végig nagy csatában volt a 4. helyen befutó Pirroval.
A remekül kezdő Fabian Foret a verseny felénél a 4. helyről kényszerült kiállásra

Joan most már négy ponttal vezet Sofuoglu előtt. A monzai futam győztese Eugene Laverty a harmadik 91 ponttal, Katsuaki a kilencedik, az azonos pontszámú (34) Pirroval együtt.


A következő hétvégén (május 15-16) Kyalamiban (Dél-Afrika) folytatódik a versenyszezon.