Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

27 Január 2011 Tovább tesztelnek a Kawasaki gyorsasági versenycsapatai

Egy hónap múlva kezdődik a gyorsasági világbajnokság. Nézzük át hogy kiknek is szurkolhatunk az ezresek és hatszázasok versenyében. Lesz kinek, hiszen szép számmal indulnak Kawasaki csapatok minden kategóriában.
Az almeriai és sepangi tesztek után a Kawasaki csapatok részt vesznek az Infront Motorsport (IMS) január 26-án kezdődött 3 napos hivatalos Portimao-i tesztjén is.

Superbike kategória
A Kawasaki Racing Team sepangi tesztelése után a csapat úgy döntött, hogy Chris Vermuelen a felépülése érdekében, visszatér Ausztráliába orvosi kezelésre és nem is csatlakozik a csapathoz a Portimao-i tesztelésnél sem. Vermuelen térdének még szüksége van a pihenésre, illetve a terápiás kezelésre.
A csapat másik két tagja Tom Sykes és a superbike újonc Joan Lascorz azonban Portugáliában vannak és folytatják a téli felkészülésüket a szezonra.
Az első nap megfelelő időjárási körülmények között mehettek a versenyzők és Sykes a negyedik legjobb eredményt érte el 1'43 ,770-es idejével nagyon kevéssel lemaradva a leggyorsabb Smrz-től (1'43 ,503), Lascorz szintén nem rossz 1'44 ,752-es időt ment.

A Team Pedercini csapat neve januárban vált igazán ismerté a magyar versenysport rajongók körében, hiszen Talmácsi Gábor ennek a csapatnak a meghívására tesztelhette az új Ninja ZX-10R versenygépet Sepang-ban. Talma és a Kawasakival versenyző magán csapat között végül is nem jött létre szerződés. Jelenleg egy szerződtetett versenyzőjük van, Roberto Rolfo, aki 2003-ban második lett a MotoGP 250-es kategóriájában, majd felkerült a király kategóriába is és 2006-tól a Superbike mezőnyt erősíti, és aki Sepangban már többször is tesztelhette az új versenygépét. Amennyiben a szezon kezdetéig nem szerződtetnek le újabb versenyzőt, abban az esetben a Superstock VB-n induló Bryan Staring fog szabad kártyával indulni az első Phillip Island-i futamon. A tavalyi ausztrál Superbike bajnok jól ismeri a pályát és hazai környezetben biztosan komoly ellenfél lesz.


Supersport kategória
A Supersport VB-n induló Provec Motocard.com Team két új versenyzője nagyon jól teljesített az almeriai pályán.
A spanyolországi bázissal rendelkező csapat Almeria-ban a felfüggesztésen és az elektronikán kísérletezett a legtöbbet, valamint előkészültek a mostani Portimao-i tesztre. Az időjárási körülmények ideálisak voltak és száraz pályán tesztelhettek, igaz a második napra kicsit lehűlt az idő. Az eredményei alapján sikeresnek mondható a teszt és újabb komoly előrelépést tettek a motorok felkészítésében. A legjobb időt Broc Parkes mente (1,37.03), de nem sokkal maradt el tőle a betegséggel küszködő Kawasaki újonc David Salom sem (1,37.7)
A mostani Portimao-i teszt is kedvezően alakul, hiszen az első nap a két pilóta a második és harmadik legjobb időt futotta (Salom 1'45.931, Parkes 1'46.316)


A Supersport VB-n induló másik Kawasaki-s csapat a Lorenzini by Leoni két olasz versenyzővel (Massimo Roccoli, Vittorio Iannuzzo) áll rajthoz. Az ő gépük alapját a Fabien Foret által tavaly használt Ninja ZX-6R adja, amit a tesztek során állítanak be a két új pilótának megfelelően.


Superstock 1000 kategória
A Superstock bajnokságban is több csapatnak illetve versenyzőnek drukkolhatunk, hiszen három csapat is Kawasakival fog menni.
A Team Pedercini csapat mindjárt három versenyzőt is indít Bryan Staring, Marco Bussolotti és Leandro Mercado személyében, aki az év elején Sepangban már tesztelhették a Ninja ZX-10R superstock változatát.

A Lorenzini by Leoni csapat is indít versenyzőket a Superstock 1000 FIM Cup-ban. Lorenzo Savadori mellett az a Dél-afrikai Sheridan Morais lesz a csapat tagja, aki a tavalyi szezonban egy futam erejéig a Superbike csapatnál versenyzett. Természetesen mindkét versenyző 2011-es Ninja ZX-10R -rel áll rajthoz.


A harmadik csapat pedig a római központú BWG Racing olasz csapat, akiknél a már a német, olasz, spanyol bajnokságokban is megfordult , 23 éves svájci Thomas Caiani fog a Ninja ZX-10R nyergében versenyezni.. még ha ismeretlenül is hangzik A csapat neve annyit mindenféleképpen érdemes tudni róluk, hogy az az Enrico Folegnani lesz a csapatfőnökük, aki nagyban hozzájárult Max Biaggi, Troy Corser és Tetsuya Harada korábbi sikereihez.

Vagyis az egy hónap múlva induló gyorsasági világbajnokságban lesz kiért szurkolnunk.
A versenyeket természetesen folyamatosan nyomon követjük, de ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb híreinkről, csatlakozz a közösségi klubjainkhoz és olvasd el a verseny beszámolóinkat a kawa.blog.hu oldalunkon.

- Facebook - Kawasaki Magyarország oldala
- Kövess a Twitteren - Kawasaki_ hírek
- kawa.blog.hu - Érdekességek és verseny beszámolók a Kawasaki világából
- YouTube - Kawasaki Magyarország