Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

18 Október 2018 Világbajnoki győzelem az USA-ban

A Livewire Team versenyzője, Bíró Péter egy nagyszabású versenyen vett részt a Jet-ski hazájában.
Szeptember 30-tól október 8-ig az USA-ban váltotta bajnoki címre az egész éves felkészülését a 2017-es IJSBA világbajnoki döntőn.
 
- Szia Péter! Milyen volt a verseny hangulata? Hogyan érezted magad?
- Sziasztok! Mielőtt kiutaztunk, volt egy elképzelésem, hogy milyen lesz, de mindent egybevetve, gondolok itt az atmoszférára, rendezésre, érzésre, korán sem gondoltam volna, hogy egy verseny lehet ilyen színvonalas és látványos. Bejött az úgynevezett Amerika feeling. Több száz versenyző, megannyi kategória a retrótól egészen a legújabb fejlesztésekig, az amatőrtől a profiig. 
 
- Mesélj, kérlek a versenyt megelőző napokról!
A kinti felkészülés egy nagyon nehéz szakasz volt. Elkeveredtek a csomagjaink, egy másik városban értek célt, abban voltak a hajó felszerelések. Az egésznek az volt a pikantériája, hogy bérelnem kellett egy hajót, mert az én Kawasaki SXR 1500-ammal Vir-en edzőtáboroztunk és végül versenyeztünk, egy tíz napos erőteljes edzésprogramként, tehát úgy volt összerakva. Az egyik versenyzőtársamtól béreltem a hajót, aki szintén indult a megmérettetésben csak más kategóriában. A beállítás három napot vett igénybe, de csak 90%-osra sikerült. A többit pedig ügy gondoltam, hogy meg tudom oldani technikából és erőből. Arra összpontosítottam, hogy egy VB-n vagyok, és ha 100%-ot vagy esetleg az felett teljesítek, akkor sikerülni fog.  
- Gondolom ez a beállítás probléma adódhatott abból is, hogy például két azonos típusú és azonos motorral szerelt autó sem hozza ugyanazt…
- Persze, nincsenek itt sem azonos hajók, mindegyikben van valami változás, de próbáltam azt a setup-ot rá állítani, mint amivel én megyek. Többé kevésbé sikerült.
 
- Hogyan alakultak a futamok?
- Az első futamban, gyakorlatilag a rajt után pozíciót tudtam szerezni. Elrajtoltam a negyedik helyen és az alternatívon már másodikként tudtam kijönni, ezt tartani is tudtam a futam végéig. A második futamon egyből berajtoltam a második helyre. Hátulról nagy volt a nyomás és az előttem lévő pedig meglépett már két bójával. Az utolsó előtti körben meg is kellett védenem a pozíciómat, teljesen mellém ért a Francia srác, akit az EB-n is legyőztem. Az utolsó erőket is összpontosítottam és gyorsultam, ennek köszönhetően utolértem az előttem haladó Argentin versenyzőt, aki viszont már valamelyest fáradt. Ki tudtuk használni a hullámok és a szlalom adottságait. Választottam egy másik alternatív pályát, mint az előttem haladó. Végül az utolsó bójánál sikerült megelőzni és egy hajóhosszal sikerült megnyernem.
- Köszönöm a riportot és gratulálok a Livewire Team nevében!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.