Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

10 December 2014 Vulcan S - Vulkáni lávafolyam

A modern klasszikus
A nyolcvanas évek Amerikájában nagy keletje volt az azóta klasszikussá vált soft-choppereknek.

Ez a láz mérsékeltebben ugyan, de átgyűrűzött Európába is, s mind a mai napig népes rajongótáborral rendelkezik. Mi sem példázza ezt jobban, mintha végignézünk a Kawasaki 2015-ös modellpalettáján. Szemünk egyből megakad a Vulcan és a W sorozaton, amelyek pontosan ezt a célcsoportot tűzték ki maguk elé.

Az említett Vulcan széria egyébként már korábban is jelen volt a Kawasakinál, csak VN név alatt futott, ám most a sokkal karakteresebb és megjegyezhetőbb Vulcan nevet alkalmazzák. Egy kis kreatív áthallással ezt a szériát joggal nevezhetnénk akár vulkáni lávafolyamnak is, hisz önti magából a jobbnál jobb modelleket.
 
Ám a 2015-ös év nem csak megújított, újragondolt modelleket tartalmaz, hanem egy vadonatúj koncepció is piacra kerül, ami a Vulcan S névre hallgat. Ez már inkább az aktuális trendet követi, s így kapunk kiváló kettősséget: a modern klasszikust. Ezt a kettősséget tükrözi például, hogy a műszerfalon analóg fordulatszámmérő mellett többfunkciós LCD kijelzőt is találunk.
 
A Vulcan S nem tekinthető egy átlagos cruisernek. A soros kéthengeres motor, az egyedi váz és futómű kialakítás mind-mind azt szolgálják, hogy a „csordamentalitástól” mentes emberek kegyeibe férkőzhessen. Az alacsony 705 mm-es ülésmagasság biztonságot és stílusos, ugyanakkor kényelmes utazást biztosít, amit csak tovább növelhetünk a 3 állású lábtartók optimális szögön való alkalmazásával (a standardhoz képest 25 mm-el előre/hátra lehet állítani). A két tényező együtt pedig egy hamisítatlan cruiser stílusú motorozást tesz lehetővé.
 
A motor stílusos megjelenését erősíti az egész designon végigfutó hosszú-rövid vonalak váltakozása, valamint a nagy átmérőjű tárcsafékek, amelyek bőséges fékerőt biztosítanak, így akár kezdő motorosok számára is optimális választás lehet.
 
A kéthengeres, négyütemű motor a 14 literes üzemanyag tartállyal remek párost alkot, és így a kedvező üzemanyag-fogyasztásnak köszönhetően nagy távokat tehetünk meg két tankolás között. 
 
Összességében tehát a Kawasaki egy stílusos, sőt szinte már művészi vonalú motort alkotott a modern és a klasszikus határán egyensúlyozva, amely tökéletes választás lehet mind a kezdő motorosok, mind pedig a tapasztalt rókák számára is.

Írta: Birta Tibor

Models covered:

Vulcan S 2015
2015
Vulcan S
Részletek