Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

10 Szeptember 2010 ZX Kupa 2010.

A szeptember 9-én megrendezett 5. fordulóval befejeződött a ZX Kupa 2010-es versenysorozata.
Megint csak egy esős napra ébredtünk és mivel a versenynapot a ZX Kupa kezdte, így a Kawa versenyzői még esőben vágtak neki a szabadedzésnek és az időmérő edzésnek is, ami meg is látszott az elért időeredményeiken.

A versenyre azonban már felszáradt a pálya így végül száraz gumival állt fel a rajtrácsra a 13 versenyző.

Ahogyan a beharangozóban már írtuk, mind két kategóriában komoly tétje volt az utolsó fordulónak, hiszen többen is pályáztak a bajnoki címre.
Ennek köszönhető, hogy az alig egy hónapja kulcscsont törést szenvedő és ezért az előző futamot kihagyó, Kurta Jani is rajthoz állt, hiszen a 600-as bajnokságot csak abban az esetben nyerhette meg, ha a verseny előtt 1 ponttal vezető Hahn Peti előtt ér célba. De győzelme estén, még Mihály Feri is bajnok lehet.
Az ezres kategóriában Horváth Tomi és Zsoldos Zoli között alakult ki nagy csata, hiszen Horvát csak abban az esetben szerezheti meg a bajnoki címet, ha Zsoldos előtt végez úgy, hogy legalább a 2. helyen fut be.
Kettőjük csatáját a bajnoki címért, a szezon végére remek formába lendülő Kis Viki már nem tudja megszorítani, bár kétségtelenül ő a mostani futam abszolút esélyese.

A verseny aztán nagyjából a várható eredményt hozta. Kurta Jani szoros csatában, de megtudta szerezni a győzelmét Hahn Peti előtt, és az utolsó előtti heylről rajtoló Horváth Tominak is sikerült hamar felzárkóznia az éálbolyhoz és végül Kis Viki mögött a 2. helyen ért célba.

A versenyt a 9. körben Mihály Feri bukása miatt leintették, és a befejezett 8 kör alapján hirdették ki a végső győzteseket.

A ZX Kupa 5. fordulójának eredményei:
ZX Kupa 600
1. #76 Kurta János
2. #84 Hahn Péter
3. #96 Mihály Ferenc

ZX Kupa 1000
1. #7 Kis Viktória
2. #25 Horváth Tamás
3. #64 Zsoldos Zoltán


A ZX Kupa amatőr versenysorozat VÉGEREDMÉNYE:
ZX Kupa 600
1. Kurta János 100 pont
2. Hahn Péter 96 pont
3. Mihály Ferenc 87 pont

ZX Kupa 1000
1. Horváth Tamás 90 pont
2. Zsoldos Zoltán 90 pont
3. Kis Viktória 77 pont


A verseny azonban még nem ért végett, ugyanis október 1 - 2 -án rendezik meg a Márkák Harcát, amikor is a négy márka kupasorozatának első 10-10 helyezettje egymással versenyez. Az időeredmények alapján a Kawás versenyzők jó eséllyel vágnak neki ennek a versenynek is.

A Márkák Harca után tartjuk a ZX Kupa díjkiosztóját, amire várunk minden versenyzőt aki elindult a kupasorozaton és minden szurkolót. A díjkiosztó programját hamarosan közzé tesszük.