Hírlevél

Kawasaki hivatalos hírlevél

17 Február 2011 'Kawasaki Élményem' játék győztese!

A 'Kawasaki Élményem' játékunk győztese Tamás az 'Első Lime Partym' című írásával. Gratulálunk neki!

Köszönjük a játékban résztvevőknek, hogy megírták nekünk élményeiket és az olvasóinknak is, hogy szavaztak az írásokra.
Ha szeretnél Te is részt venni következő játékainkban csatlakozz Facebook csoportunkhoz, így a legfrissebb híreinkről sem maradsz le.

A Kawasaki Élmény játékunkra eddig beérkezett írásokból olvashattok egy kis bevezetőt. Az írásokat a kawa.blog.hu oldalunkon olvashatjátok el teljes egészében.

Zoli: Az élményosztó 'Terapeuta'
""Mint sokan mások én is már gyermekkoromban megfertőződtem a benzingőzzel. Imádtam mindent, ami hangos és gyors, azonban a motorok iránti rajongásom plátói maradt, kimerült abban, hogy olvastam róluk az újságban és gyönyörködtem a külföldi rendszámú csodagépekben, amit Pesten vagy a Balatonnál láttam.
Közben teltek az évek és annyi változott a kétkerekűekhez fűződő viszonyomban, hogy robogót béreltem, ha elmentem nyaralni és néha elkapott a lelkesedés, hogy motorozni fogok. Aztán mindig meggyőztem magam, hogy hülyeség, “öreg” vagyok már elkezdeni és úgysem használnám ki, akkor meg minek....."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Attila: Öreg Kawa nem vén Kawa
"Sziasztok motoros sorstársak!
Az első Kawasakis élményem kb. 3 hete volt, mikor is el kellett vinnem műszakira frissen vásárolt 1982-es Kawasaki GPZ 750-esem.
Az előző tulaj jó barátom, négy évvel ezelőtt is el akarta adni nekem a vasat, ki is próbálhattam. Akkor nem voltam elég tökös hatezer fölé húzatni friss jogsival… most tudtam meg mit hagytam ki. Ott megfogalmazódott bennem a gondolat: nekem sornégyes kell!..."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Gabesz: Hogy lettem újra Kawás
"Nos ez nem is annyira élménybeszámoló, hanem inkább hogyan lettem Kawás újra.
Anno még a simsonos időszak után egy Aprilia Af1125-tel róttam a kilométereket. Jó kis tanulómotor volt.
Utána kicsit nagy volt a lépcső. Egy GPz900R személyében. A motorszerelő (ma már csak bontós) barátom műhelyében porosodott. Nagy hegesztés a tankon, kicsit lelakva... Rendbe raktam, új fényezés stb... És sok közös élmény... "
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Zsolt: Nem más mint a GPZ
"Megosztom veletek legkedvesebb motoros élményemet. Ami nem más, mint a saját motorom! Eddig sokat motoroztam MZ-kel, de valami komolyabbra vágytam. Anyagi körülményeim nem tették lehetővé, hogy egy újabb motort vegyek.
Így vettem egy 1984-es Kawasaki GPZ 550 Unitrack-ot. Főiskolás tanulmányaim során amit melóztam, azt bele is öltem! Még belga totálkáros GPZ-ből is vannak benne alkatrészek...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


István: Szerelem első látásra-ZZR1400
"Minden egy átlagos nyári napon, egy tesztmotorozáson kezdődött. Szép napos idő volt és a közeli Kawasaki márkakereskedés nyílt napot szervezett, ahol természetesen a motorokat is ki lehetett próbálni.
Felpattantam akkori motorom nyergébe és már regisztráltam is hogy kipróbálhassam a Hayabusa gyilkos ZZR1400-at...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Zöld Piszok: Saját motor teszt - ER-6f
"A kezdet! Kawasaki ER-6f
Szóval kezdjük az elején de ne a kerék feltalálójával mert neki is annyi ideje volt, hogy ráért volna a hiperhajtóművet is feltalálni mivel utólag minden találmány egyszerű! De ne is a motor elejénél mert ott még nem tartunk!
Szóval a motoros múltamról annyit, hogy már ovis koromban kapcsolatba hozták a nevem és a fejem egy piros cetkával ami elcsapott de később mégis ültem rajta a rehabilitáció keretében! A lényeg, hogy...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


ERikk: Az eddigi legszebb túrám
"Erik vagyok Szegedről. Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e, mert nem tudok valami jól fogalmazni, de úgy döntöttem, hogy írok, mert nem veszíthetek vele semmit.
Első Kawasakis élményem apukám Kawasakijával volt. 9 éves voltam mikor vett egy Kawasaki Gpz 400R-t. Ekkor kezdődött minden, ekkor döntöttem el, hogy motorozni fogok. Sokat motoroztam utasként, apukám mögött, majd 14 éves koromban vizsgáztam segédmotorra. Négy évig motoroztam 50cc alatt, majd rádobtunk egy nullát a végére..."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Yolesz: Az első Kawám
"Olvasom itt a blogon a többiek írásait és gondoltam én se maradhatok ki egy ilyen összetartó közösségből....
Úgy mint többen, én is végigjártam a szamárlétrát. Kezdve kis babettától, a simsonon és ETZ250-en át, míg jött egy komolyabb motor: SV650. 2005-től - 2008-ig hajtottam a vasat, közel 45.000 km-t tettem bele. Mindig azt mondtam, hogy "nem a garázsba vettem nézegetni"..."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Toncsi: Az első saját nagy motorom
"Hogyan is lettem Kawa tulajdonos.....kezdem az elején:
Gyerekkorom óta sokat motoroztam,voltam vagy 10 éves már amikor elkezdtem anyám Babettájának húzni a gázt!! Aztán jött a póni Romett (megtanultam váltani), Verhovina, Simson, na meg apám Etz-je !!
Képzeljétek el amikor egy nádszál vékony nyurga gyerek vakít az apja motorjával, a bukósisak szélesebb mint válla, ....
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Norcsi: A Design ER-6n
"Sziasztok,
Varga Norbert vagyok. Élek a Kawasaki által kínált lehetőséggel és megosztom veletek miként került hozzám a terep színű ER-6n még 2009ben. Tudjátok a "festegetős verseny" győztese. Még az írás elején szeretném leszögezni, hogy NEM a díj bezsebelése ismételten a célom. Persze akinek tetszik ne fogja vissza magát és értékelje az írásom...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Miklós: Egy U2 koncert története
"Kedves Motorostársak!, Kedves Mindenki!
A megszólítás azért szól elsősorban a motoros „állatfajnak”, mert történetemet leginkább ők fogják érteni, értékelni, és számukra lesz tanulságos. Azonban mindenki másnak is köszönöm, ha végigolvassa az írásomat, remélem nem érzi majd senki elvesztegetett időnek. Vágjunk hát bele...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Ákos: Kawát kell venni
"Hát én nem egy konkrét történettel rukkolnék elő,hanem hogy lettem Kawás.Nos jó pár motor elfogyasztása után,amik 2üteműek voltak,a végén egy rgv250 gammával jött pár év kihagyás...."Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Lajos: ZX-6R STC
"Nem is tudom hol kezdjem talán a legelején! Hogyan is lettem Kawasaki tulaj?Illetve hogy lettem motoros? Motoros? Igen az mert előtte max biciklivel nyomultam :)..."Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Zermeister: A ZéXeR
"Még motoron sem ültem életemben, amikor 8 évesen a ranglista élére szavaztuk a Kawasakit mint a "legjobb motort" a barátokkal. Mivel ilyen korban az ember még semmit nem ért a témához, abszolút szimpátián alapult a dolog, de a legőszintébb kijelentés volt. Minden kisiskolás barátom Kawasakit akart. Volt és van a Kawákban valami, ami rabul ejt függetlenül a korodtól. ..."Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Gábor: Miért is Kawasaki
"Gyerek korom óta motorozom, kisebb nagyobb gépekkel. Volt egy pár év szünet amikor a főiskolára jártam majd kb 5 évvel ezelőtt újra nem bírtam tovább és motor utána néztem.
Pénzem akkor sem volt túl sok erre a hobbira, de elkezdtem keresgélni, adott volt az összeg adott volt hogy minimum 400 cm3 és adott volt, hogy a lehető legjobb motor...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Kawazoli: Hogy lettem Kawasakis
"2007-ben kezdődött,mikor megláttam az egyik barátom Kawasaki ZX-7R típusú motorját.Addig nagyon suzukis voltam de onnantól nem. Szerelem volt első látásra!
Akkor eldöntöttem hogy nekem is lesz egy ilyen motorom.
2007 áprilisában megláttam egy eladó vasat...."
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Amti: Évadzáró
"Szinte materializálódott a friss levegő a késő őszi szikrázó napsütésben.
Ezt érezhette a GÉP is, mikor az oxigénben dús molekulák behatoltak robbanóterébe, hogy átadják energiájukat egy nemes cél érdekében. Vidám röfögésébe némi bánat vegyült, mert érezte, hogy idén talán utoljára haraphat bele lágy gumija a piszkosszürke aszfaltcsík maró érdességébe. Hívta a táj, hívta a hegy, hívta a ...
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Tamás: Első Lime Partym
"Egy Kawasaki ZRX1200R boldog tulajdonosa vagyok. Szeretnék én is írni egy számomra felejthetetlen élményről.
2000-ben tettem le az A1-es kategóriát és nyüstöltem egy MZ-t majd három évig. Utána úgy hozta a sors, hogy egy darabig nem tudtam venni motort, de végül sikerült két éve lerakni a nagy A-t. Vettem egy Kawasaki ER-5-öt, majd rá egy évre jött a ZRX, ...
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Kawiman: Hogyan kezdődött
"Hogyan kezdődött?
1997 május. Éppen sajgó tagjaimat ápolgatom és a frontális ütközés következtében összegyűrődött FZR-t próbálom lelki szemeimmel újjáépíteni. Szinte lehetetlen feladat... Mindenesetre örülök, megúsztam; ha a megengedett sebességet ott és akkor túllépem...jobb nem belegondolni.
De van-e élet a halál után? Csaba kolléga szerint az élet csak egy ...
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Gyula: Zöld Szív
"Örömmel értesültem erről a játékról, remélve, hogy nem csak Kawások fogják olvasni.
1984.márciusában kaptam meg a motor jogsit, azóta rengeteg kétkerekűvel volt már dolgom. Volt KGST-s, kétütemű, négyütemű, egyhengeres, sor kettes, boxer, sor négyes. Aztán hosszú szünet következett, mert jöttek a gyerekek és veszélyes a motorozás. De, ha valakit a benzin bacilus megfertőzött, nem tud meggyógyulni. Így jártam én is.....
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


Kutya: Vettem egy szép Hondát - így lettem Kawás.
""Miért pont a Kawát választottam annak idején? Bármilyen elcsépelt, a motor választott engem.
1998 tele. Egy tévedésből kifolyólag ezt a telet egy autó, a 'bizonyos' Lancia Delta volánjánál töltöttem. Hasznos volt: az elbukott 2-3 havi fizetés megtanította, hogy soha többé ne vegyek "hülye" autót. Ha így nézem, az elköltött 100-200 ezer forint igazán semmiség....
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.


EmtÉ: Tizenkettessel a Kékestető felé
"Két évig tudhattam a magaménak egy fekete-arany ZX-12-est, és imádtam vele minden percet. Több mint 20.000 km-t tekertem bele ez idő alatt, és azóta is sajnálom, hogy eladtam.
Még 2004-ben történt, hogy a 12-essel a Kékestető felé vettem az irányt. Talán nem a legideálisabb szerpentines kanyarvadász gép, de azt azért élveztem, hogy ....
Olvasd tovább a kawa.blog.hu oldalunkon.

További infót a játékról ITT TALÁLSZ.
Írásodat a blog@kawasaki.hu e-mail címre várjuk