Ninja® H2™R Jármű Tájékoztató

Jármű

A Ninja H2R csak és kizárólag versenypályán használható, a közúti, vagy autópályás motorozás nem engedélyezett.

Alkatrészek

Az alkatrészek kifejezetten a H2R-hez alkalmazhatók, ami pedig csak versenypályán használható, így aki vásárolni szeretne hozzá, annak erre alkalmas regisztrációval és igazolással kell rendelkeznie.

Kipufogó hangzás

A kipufogó zajszintje az Auto Cycle Union (ACU) szerint meghatározott 120db/A. A motor tulajdonosának felelőssége, hogy erősítse meg a kipufogórendszer tompítását, vagy egyéb módon csökkentse a zajszintet, ugyanis ez a folyamat egyúttal a teljesítmény csökkenéséhez is vezet..

Használat, karbantartás és garancia

A H2R speciális karbantartást és használatot igényel:

 • Gumikészlet:

  A H2R-en a gumiabroncsokat más márka és modell gumikészleteire NE cserélje le, mint a felajánlott alapfelszereltség!
  Első: Bridgestone, Racing Battlax V01F Soft
  Hátsó: Bridgestone, Racing Battlax V01R Medium
  Kawasaki nem javasolja a Bridgestone, Racing Battlax V02F & V02R gumik H2R használat.
 • Gumimelegítés:

  A tapadásvesztés megelőzése érdekében a gumiabroncsokat a motorozást megelőzően mindig gumimelegítőkkel fel kell hevíteni az optimális hőfokig. A hideg gumik nem szolgáltatnak a motorhoz szükséges kellő tapadást, így a motor feletti kontroll csökkenhet, amelyirányítási problémákat, vagy rosszabb esetben baleset, sérülés, vagy akár halált is okozhat.
 • Jármű tárolása:

  A H2R tárolásánál fontos, hogy az erre alkalmas első és hátsó motortartókon helyezzük el, ezzel is megakadályozva az egyenetlen nyomásnak köszönhető gumiabroncs deformációt, ami szintén csökkentheti a teljesítményt.
 • Járműkarbantartás:

  A motor rendszeres karbantartást igényel, amit azt jelenti, hogy átvizsgálásra van szükség minden 15 órányi 8.000 fordulat/perc feletti értékkel való használat után. Ezek a megtett órák nyomon követhetők az ECU kijelzőn, a többfunkciós műszerfalon. (További információkért lásd a használati kézikönyvet!)
 • Jármű garancia:

  A H2R-t úgy adják el, "ahogy van". Azaz nincs garancia, vagy jótállás, sem írásos, sem szóbeli. A vevő azzal, hogy átvette a motort, elfogadja és felelősséget vállal az össze hozzá kapcsolható karbantartási és javítási költséget.